Olli Mustonen juhlistaa konsertillaan Beethovenia Oulussa – Ke 5.8.2020 klo 19.00


Pianotaiteilija Olli Mustonen konsertoi Kokkokankaan seurakuntatalolla keskiviikkona 5.8.2020 kello 19.00. Esiintyminen on osa Mustosen Beethoven -hanketta, joka on ollut meneillään jo muutaman vuoden.  Sen kuluessa Mustonen soittaa konserteissaan laajalti Ludwig van Beethovenin musiikkia ja tekee siitä taltiointeja. Äskettäin levy-yhtiö Ondine julkaisi Olli Mustosen ja Tapiola Sinfoniettan kokonaislevytyksen Beethovenin pianokonsertoista.

Kesämyrskyksi nimetyssä konsertissaan Mustonen soittaa Kokkokankaalla Beethovenin pianosonaatin nro 11 B-duuri op. 22 sekä Myrsky- ja Hammerklavier -sonaatit. Konsertin päätteeksi Mustonen viettää hetken taiteilijatapaamisessa yleisön kanssa.

Olli Mustonen on Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti menestynein pianotaiteilija. Hän on esiintynyt maailman arvostetuimmilla konserttiareenoilla ja tehnyt kymmeniä levytyksiä eri levymerkeille. Mustonen on palkittu Edison- ja Gramophone-palkinnoilla. Hän toimii myös kapellimestarina ja säveltää.

Ludwig van Beethovenin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu tuhansia tilaisuuksia ympäri maailmaa. Beethoven oli yksilöllinen, jatkuvasti kehittyvä ja muuntautuva säveltäjä. Hän kohtasi elämässään raskaita vaikeuksia ja taisteli jaksaakseen tehdä luomistyötään. Beethoven kieltäytyi ajalle tyypillisestä palvelijan tehtävästä hovisäveltäjänä ja loi musiikkia sisäisen näkemyksensä pakottamana. Hänen elämäntyönsä loi perustaa kokonaiselle uudelle musiikin tyylisuunnalle, romantiikalle. Käytännössä kaikki hänen jälkeensä tulleet säveltäjät seuraavan sadan vuoden ajan ottivat häneltä vaikutteita.

Konsertin lipunmyynti alkaa maanantaina 6.7.2020 kello 9.00 Ticketmaster.fi –sivustolla. Konserttisalin istuimet asetellaan epidemiarajoitusten turvamääräysten mukaisesti. Konserttiin myydään 130 lippua.

Liput ovelta 35 €.

Liput ennakkoon Ticketmaster.fi 29 / 24 / 19 €.
Lippujen nettimyyntiin pääset tästä.

Voit ostaa liput myös puhelimitse klo 8-17 numerosta 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai numerosta 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm).

Ja jos haluat ostaa liput perinteisesti myyjältä lipputiskiltä, Ticketmasterin lipunmyyntipisteet Oulussa ovat Valkealinnan Lippukauppa (Hallituskatu 11) sekä Prisma Liminantulli (Nuottasaarentie 1), Prisma Linnanmaa (Kauppalinnankuja 1-3) ja Prisma Raksila (Tehtaankatu 3).

Konsertin järjestää Sävelten Siivin ry yhteistyössä Kempeleen seurakunnan kanssa.


Konsertin käsiohjelman voit ladata tästä.