Tiedote

27.6.2022

Villa Salmenrannan Kesäkonsertit on Suomen pienin ja tunnelmallisin klassisen musiikin festivaali

Villa Salmenrannan Kesäkonsertit on ylpeästi Suomen pienin ja tunnelmallisin klassisen musiikin festivaali. Kulttuurihistoriallisesti arvokas Hietasaaren huvila-alue ja Villa Salmenrannan intiimi salonki ovat festarinäyttämö, jossa konsertista rakentuu elämys kaikille aisteille. Idyllisen tunnelman ja yleisön viihtyvyyden takaamiseksi Kesäkonserteissa Salmenrannan saliin myydään enintään 60 lippua kerrallaan.

Ohjelmaan kuuluu seitsemän konserttia.

Baritoni Henri Tikkasen tulkinta Robert Schumannin Dichterliebe-laulusarjasta avaa Villa Salmenrannan Kesäkonsertit maanantaina 18.7.2022. Myöhemmin samana iltana pianotaiteilija Hannu Alasaarela soittaa konsertissaan nokturnoja eli yölauluja illan hämärtyessä Hietasaaren puutarhoissa.

Tiistaina 19.7. festivaalin toinen taiteellinen johtaja, pianotaiteilija Maija Väisänen, soittaa 1800-luvun suurten naissäveltäjien musiikkia yhdessä viulisti Elina Viitasaaren ja sellisti Heikki Takkulan kanssa. Viime vuosina näyttävästi orkesterisolisteina esiintyneet viulisti Eriikka Maalismaa ja pianisti Mirka Viitala esiintyvät Villa Salmenrannassa keskiviikkona 20.7. Heidän konserttinsa ohjelmassa ovat musiikinhistorian lehdiltä unohtuneet ensiluokkaiset naissäveltäjät Dame Ethel Smyth, Lili Boulanger ja Vitezslava Kaprálová.

Keskiviikkona 20.7. ja torstaina 21.7. Villa Salmenrannassa lauletaan festivaalin perinteinen ooppera- ja operettigaala. Sen solisteihin kuuluu tänä vuonna sopraano Minna-Leena Lahti, joka on viimevuotisen Toivo Kuula -laulukilpailun voittaja. Hänen kanssaan esiintyvät mezzosopraano Ruut Mattila ja baritoni Henri Tikkanen.

Oululainen pianisti Eeva Havulehto soittaa Villa Salmenrannassa torstaina 21.7. konsertin, jonka hän soittaa myöhemmin elokuussa Jean Sibeliuksen kotona Ainolassa. Ohjelma sisältää Sibeliuksen pianomusiikkia, jota Ainolan maisemat ja puutarhat ovat inspiroineet.

Villa Salmenrannan Kesäkonserttien taiteelliset johtajat ovat oopperakorrepetiittori Markus Vaara ja pianotaiteilija Maija Väisänen.

Villa Salmenranta on lääninkirjuri Vilhelm Rehnbäckin vuonna 1893 rakennuttama menneiden aikojen kaupunkilaisporvarien elämänläheistä ylellisyyttä henkivä kesähuvila Hietasaaressa, Oulun keskustan välittömässä läheisyydessä.

Kaikissa Villa Salmenrannan Kesäkonserteissa lipunhintaan kuuluu laksrööti ja Estherin erhe.

Kesäkonserttien liput ovat myynnissä Billetto.fi -lippupalvelussa.